יום ראשון, 30 במרץ 2014

שיטת זרחין

התפלה בהקפאה-הסיפור

הסיפור מתחיל על חוף הים בתל אביב יגאל מוסינזון ישב ושותה מים אך לאחר זמן קצר המים שלו נגמרו.  הוא מילא מי ים בבקבוק, חזר לביתו והקפיא את המים. לאחר מספר שעות בדדות קרה דבר מדהים, מי הים התפצלו למלח קפוא ולמים שפירים (מים נקיים), הוא חצה את הבקבוק והמים לאחר הפשרה  היו ראויים לשתייה. יגאל לא האמין והלך למדען כדי שיבדוק אתו את התופעה, וכך  התברר כי אפשר לנצל מקרה זה על מנת לפתח שיטה  להתפלת מים.  הם בנו אבטיפוס והחלו בתהליך הפיתוח והכל הצליח להם.
הם פתחו מפעל בעיר אילת, המפעל  עבד למשך  זמן אך  היו הפסדים גדולים של 200% בגלל שהסכינים כל הזמן נשברו להם ולכן הם נאלצו לסגור את המפעל
ועד היום אין מפעל הפועל על המצאה זו.....
השיטה נקראת גם שיטת זרחין על שם אלכסנדר זרחין שהיה המדען שעבד על הניסוי עם יגאל מוסינזון

אלכסנדר זרחין

4 תגובות:

  1. אורי ערב טוב
    הסיפור שלך מדהים.
    אני מבקשת להרחיב יותר על השיטה עצמה
    בהצלחה אתי

    השבמחק
  2. אוסיף הפרסום אחר בפירסום הזה לא כתבתי הרבה על השיטה בגלל שזה היה בעיקרון על בסיפר עצמו אבל תודה על הערה

    השבמחק
    תשובות
    1. אורי בוקר טוב.
      בזמנך החופשי ,חפש מידע על שיטת ההקפאה ושתף אותנו בתהליך.
      יום טוב וחג שמח
      אתי

      מחק
  3. אורי העבודה שלך נפלאה רק בבקשה תוסיף קצת פרטים בשביל שאוחל להבין טוב יותר את השיטה

    השבמחק