שיטת הזיקוק
שיטת הזיקוק מתבססת על ההבדלים בנקודת הרתיחה בין המים לבין המלחים המומסים בתוכם: מחממים את תמיסת המים והמלחים עד לרתיחת המים; המים הרותחים מתאדים, ואילו המלחים נשארים; את אדי המים מקררים והם מתעבים למים מתוקים - ללא מלחים.
אמנם שיטת הזיקוק דורשת אנרגיה להרתחת המים ולהפיכתם לאדים, אך ניתן לייעל את התהליך ולחסוך באנרגיה בכך שאת את החום, המשתחרר בזמן עיבוי האדים, מנצלים לחימום התמיסה המקורית בשיטה, שנקראת זיקוק רב שלבי.
שיטת הזיקוק מתבססת על ההבדלים בנקודת הרתיחה בין המים לבין המלחים המומסים בתוכם: מחממים את תמיסת המים והמלחים עד לרתיחת המים; המים הרותחים מתאדים, ואילו המלחים נשארים; את אדי המים מקררים והם מתעבים למים מתוקים - ללא מלחים.
אמנם שיטת הזיקוק דורשת אנרגיה להרתחת המים ולהפיכתם לאדים, אך ניתן לייעל את התהליך ולחסוך באנרגיה בכך שאת את החום, המשתחרר בזמן עיבוי האדים, מנצלים לחימום התמיסה המקורית בשיטה, שנקראת זיקוק רב שלבי.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה